De impact van sociaal werk(ers) in de spotlight

Auteur: Nienke
Leestijd: 2 min
Leestijd: 2 min

De impact van sociaal werk(ers) in de spotlight

Voor Nienke is de waarde van sociaal werk overduidelijk. Het is onmisbaar voor een inclusieve en veerkrachtige samenleving en draagt bij aan een betere kwaliteit van leven. Maar voor de buitenwereld is de impact van het werk nog niet altijd goed zichtbaar. Hierdoor wordt het maatschappelijke belang van sociaal werk soms onderschat en krijgt het te weinig (financiële) ruimte. Zonde! Want met de vraagstukken van deze tijd, is het juist van groot belang de positieve impact van sociaal werk in onze samenleving te vergroten.

Werk aan de winkel dus. Samen met vijf welzijnsorganisaties (Dock, Lentl, Tintengroep, WijZijn en Xtra) werkt Nienke daarom aan interventies om het nut en de noodzaak van sociaal werk beter in de spotlight te zetten. In cases brengen ze bijvoorbeeld verschillende doelgroepen en thema’s in beeld, zoals jongeren & mentale gezondheid. Daarnaast onderzoeken ze nieuwe manieren om de impact van sociaal werk beter inzichtelijk en zichtbaar te maken en zo de positie van het werk te versterken.

Meer weten over het project? Stuur Nienke een mailtje via nienke@wiltgroei.nl.

deel dit verhaal

Met de vraagstukken van deze tijd, is het juist van groot belang de positieve impact van sociaal werk in onze samenleving te vergroten.