De kracht van collectieve verandering

Auteur: Floor
Leestijd: 2 min
Leestijd: 2 min

Versnelde oplossingen

Hoe kunnen we samen maatschappelijke vraagstukken zoals armoede, klimaatverandering en kansenongelijkheid, versneld oplossen?

Wiel uitvinden

Dat er allerlei organisaties, individuen en gemeenschappen bezig zijn met het versnellen van de nodige transities is zichtbaar, ook in Nijmegen. Helaas wordt alleen nog steeds het wiel vaak opnieuw uitgevonden. Er wordt weinig gebruikgemaakt van de kracht van collectieve verandering en ondernemers die hier hun core business van hebben gemaakt worden nog onvoldoende gefaciliteerd.

Creëeren

Sinds 2 jaar onderzoekt en experimenteert Wiltgroei in samenwerking met Starters.eco manieren om de transitie naar een sociaal, duurzaam en eerlijk Rijk van Nijmegen te versnellen. Hoe creëren we een gezond ecosysteem en hoe kunnen we mensen zoals impact ondernemers faciliteren?

Collectieve kracht

Samen met impact ondernemers, de gemeente Nijmegen, Splendor Flex, de HAN, TOSS, SDG-lokaal, Plekmakers, SDG-Nederland is hier IMPACT024 uit ontstaan. Een onafhankelijke organisatie die de regierol pakt en faciliteert in het toewerken naar een sociaal, eerlijk en duurzaam Rijk van Nijmegen.

Benieuwd naar hoe we dat doen of wil je op de hoogte blijven? Check de IMPACT024 LinkedIn pagina of meld je aan voor de nieuwsbrief

deel dit verhaal

Hoe kunnen we samen maatschappelijke vraagstukken zoals armoede, klimaatverandering en kansenongelijkheid, versneld oplossen?