Menswaardige opvang

Auteur: Floor
Leestijd: 2 min
Leestijd: 2 min

“Wij zouden zelf wel eens een opvang willen opzetten, helemaal vanuit een menswaardige visie” zeiden Siem en Floor brutaal tegen Jan en Jessica van de Gemeente Nijmegen. Zij keken elkaar even aan. “Dat is precies wat wij in Nijmegen al doen.”

Met WILTgroei willen we bijdragen aan de verandering van systemen richting meer menswaardigheid. En als die verandering al plaatsvindt, willen wij die zichtbaar maken en een podium geven. Want systemen zijn opgebouwd uit verhalen, en dus is het belangrijk om nieuwe, menswaardige verhalen te creëren en te laten zien. Hiermee hopen we een systeem uit te dagen en naar iets nieuws te bewegen.

Zo ook de opvang van nieuwkomers. In een tijd van grote polarisatie en spanningen over dit thema, willen we laten zien dat we allemaal mens zijn. En daarin afhankelijk zijn van elkaar en verbonden zijn met elkaar.

Door mooie verhalen creatief in beeld te brengen en de visie en methode inzichtelijk te maken, willen we andere gemeenten inspireren en helpen in het starten van hun menswaardige opvang.

deel dit verhaal

Wij zouden zelf wel eens een opvang willen opzetten, helemaal vanuit een menswaardige visie.