Wij presenteren: Wiltgroei Academie

Auteur: Siem
Leestijd: 5 min
Leestijd: 5 min

Stel je voor:

Samen met 20 anderen een proces doormaken, waarbij je leert over systeemverandering en bovenal met elkaar het gevoel krijgt dat je niet alleen bent en in staat bent om paradigma’s op te rekken en te veranderen. Geen saaie lesdagen of workshops, maar een levensverrijkende ervaring met je nieuwe community.

Wij willen deze plek realiseren: 𝗱𝗲 𝗪𝗜𝗟𝗧𝗴𝗿𝗼𝗲𝗶 𝗮𝗰𝗮𝗱𝗲𝗺𝗶𝗲. Wij geloven namelijk dat – 𝗼𝗺 𝘀𝘆𝘀𝘁𝗲𝗺𝗲𝗻 𝗱𝘂𝘂𝗿𝘇𝗮𝗮𝗺, 𝗿𝗲𝗰𝗵𝘁𝘃𝗮𝗮𝗿𝗱𝗶𝗴 𝗲𝗻 𝗺𝗲𝗻𝘀𝘄𝗮𝗮𝗿𝗱𝗶𝗴 𝘁𝗲 𝗺𝗮𝗸𝗲𝗻 – er mensen nodig zijn die:

• Weten waar hun 𝗲𝗶𝗴𝗲𝗻 𝗸𝗿𝗮𝗰𝗵𝘁 𝗲𝗻 𝘃𝗲𝗿𝗺𝗼𝗴𝗲𝗻 ligt en de pijn van de ander snappen.
• Snappen en vooral 𝗲𝗿𝘃𝗮𝗿𝗲𝗻 dat wij mensen anders zijn dan het huidige mensbeeld van de 𝗵𝗼𝗺𝗼 𝗲𝗰𝗼𝗻𝗼𝗺𝗶𝗰𝘂𝘀.
• Weten hoe je systemen kunt uitdagen en hoe 𝘀𝘆𝘀𝘁𝗲𝗲𝗺𝘃𝗲𝗿𝗮𝗻𝗱𝗲𝗿𝗶𝗻𝗴 werkt.
• De historische opbouw van ons 𝗻𝗲𝗼𝗹𝗶𝗯𝗲𝗿𝗮𝗹𝗲 𝗸𝗮𝗽𝗶𝘁𝗮𝗹𝗶𝘀𝘁𝗶𝘀𝗰𝗵𝗲 𝘀𝘆𝘀𝘁𝗲𝗲𝗺 kennen en weten hoe dat van invloed is op al onze systemen (zorg, gemeenten, economie, organisaties, enz).

Samen met Godelieve Spaas (lector nieuwe economie) Hanane Abaydi (corporate activist) en Carolien Wegener (oprichter van WIRE Group en specialist in impact investeren) hebben we de koppen bij elkaar gestoken. De eerste stappen worden gezet om de academie te verwezenlijken.

Hieronder twee inspirerende 𝗳𝗿𝗮𝗴𝗺𝗲𝗻𝘁𝗲𝗻 𝘃𝗼𝗼𝗿 𝘀𝘆𝘀𝘁𝗲𝗲𝗺𝘃𝗲𝗿𝗻𝗶𝗲𝘂𝘄𝗲𝗿𝘀:

1.     Bernie Sanders bij Buitenhof, waar hij vertelt over zijn boek ‘het is oke om kwaad te zijn op het kapitalisme’ en pleit voor systeemverandering

2.     Klimaatprofessor Jan Rotmans, die bij Vandaag Inside laat zien hoe belangrijk (en lastig) het kan zijn om een ander perspectief te vertegenwoordigen binnen een bestaand systeem

Dus, wie doet er mee?

deel dit verhaal

Samen met 20 anderen een proces doormaken, waarbij je leert over systeemverandering en bovenal met elkaar het gevoel krijgt dat je niet alleen bent en in staat bent om paradigma's op te rekken.